Midsommar dagen.

by Birgitta25. juni 2016 17:49

Hej.

Tack för att du är här igen. Hoppas att du finner det intressant att följa oss.

Nu har vi 6 dagar kvar att räkna ner. Vi räknar S A K T A. Fäller en tår, tar oss i kragen och njuter av varje minut.

Nu närmar vi oss så sakta Meas sista röntgenplåt.

Hoppas du haft en fin midsommar. Med mycket godis på både tallrik och i glaset. Mea har fått göra som hon vill. Börjar få lite ångest och dåligt samvete för att vi inte gör bara roliga saker. Men Mea är lyckligt ovetande och jag mår inte bra av att överdriva. Så vi tar dagen som den kommer resten av våra dagar tillsammans.

Jag är inte ute efter något medlidande, dina tårar och absolut inte några "tycka synd om" kommentarer. Vi har fått ha Mea på övertid och det är vi så glada för. Så glöm allt medlidande, var glad med oss. Mea har tillfört kunskap, tålamod, bra uppfostrade hundar i familjen och en massa lycka och goa skratt. Många tårar och mycket skratt. Men jag erkänner jag är så tveksam om jag gör rätt, kanske, kanske är det inte så illa så vi behöver.....

 Här är plåtarna som är tagna 7 januari 2014.

Nu behöver man inte vara expert på något sätt för att se att Meas höfter har förändrat sig. Artrosen angriper aggressivt. På bara 6 månader har hon fått så dåliga höfter att om hon vägt 30 kg till, vore det tveksamt om höften skulle bära henne. Mea kämpar vidare. Hon haltar inte. Hon gnäller inte, men jag hör på hennes humör att hon inte är bekväm. Hon morrar om någon närmar sig för snabbt. Hon vill ligga ifred på natten. Hon kryper under sängen och vill inte att någon kommer in i sovrummet. Men vad som är tydligast är att hon har fått psebdomonas bakterier i öronen. Vilket innebar en sövning, rensning av öron och medicinering. Hon har också under denna perioden en Boxerulculus. Dvs hon fick ett hål på sin hornhinna som blev större och större, det läker inte. Hon genomgick en jobbig behandlingsperiod, med uppsydda ögonlock och medicinering 9 ggr/dygn i flera veckor. Hade vi inte lyckats få ordning på detta hotade en amputering av hennes ena öga.  Jag är 100% säker på att hennes minskade immunförsvar (pg av artrit och artrosen) gör att hon inte klarar minsta lilla bakterie angrepp. Jag är fullständigt medveten om att jag skulle bli omyndigförklarad om jag kom till veterinären och sa att hennes inf i ögat beror på att hon har en svår artros.  Men vad jag lärt mig, i den kunskap, jag förskansat mig genom Meas sjukdomstid, finns inget tvivel för mig. Kroppen är en helhet och i hennes fall har kroppen fullt upp med rygg och höfter och klarar inte minsta påfrestning. Jag lindar inte henne i bomull men försöker akta henne för nya infektioner.

Så du som säger att en hund med dessa bekymmer mår bra, kan springa, hänger med...faan ta dig. Det säger mer om dig och din okunskap, än om hunden.

Kanske skall berätta att jag har samma bekymmer som Mea och vet exakt hur förbannat ont det kan göra. Jag har en omformaterad höft, dvs dom har slipat bort brosk på min höft för att min höftknöl skall kunna glida i skålen. Nästa blogg tänker jag ta upp lite om träning och icke träning. Allt är inte bra för att det heter träning. All träning är individuell och skall anpassas efter individens behov och vilken period dom är i.

 

Till dig som känner sig utpekad. Ja återigen är det ditt bekymmer inte mitt. Du är välkommen att läsa mina tankar ändå. Ändrar du dig är jag glad, om inte är det beklagansvärt.

// Birgitta

Kommentarer (3) -

eva gallstad
eva gallstadSweden
2016-06-25 19:57:46 #

Ja alltså - nu blev jag lite förbannat. Bara för att du valt att lätta ditt hjärta i din blogg så ger det dig absolut inte rätt att döma oss andra hundägare. Jino mår oftast bra - han kan springa o han hänger med, han väljer själv vad han vill busa med o när han vill vila.  Detta tillskriver jag att han dels har en annan typ av skada än Mea -samt jag lägger mitt liv på den där hunden. Och han svarar så bra på all behandling, simmar som en utter, ålar o kryper i gräset (vilket är väldigt påfrestande för höfterna sa mina sjukgymnaster) Det finns inget jag inte gör för Jino - inget är oprövat utom möjligen guld....för ja - jag ger Jino Rimadyl o skäms inte för det. Hans mage har pallat det suveränt redan från början o vi håller noga koll på mag o levervärden. Jino har alltid varit en öronhund för han älskar att blöta ner sig o har grymt mkt päls Har haft flera tillbud av svamp o infektioiner...en gång fick han Pseudomonas . Men vi fixade det oxå o sedan han har blivit vän med hårtorken har vi inga problem med varken päls el öron efter våra simturer. Som ju är rätt många iom att han rehabsimmar o simmar i naturen. Jino har ju den turen att han svarar mycket bra på simning....det o sjukgymnastiken är väl hans räddning. Och apropå....jag har OXÅ ledsjukdom, psoriasisatrit som är otroligt smärtsam periodvis o eftersom det sätter sig mkt i fötterna är det satans opraktiskt. När jag har mina skov så går Jino väldgt långsamt o kollar noga att jag hänger med....han är otroligt inkännande o bandet mellan oss är så starkt. Så jag känner min hund väldigt bra o vet oftast när han mår bättre eller sämre...samt om han mår dåligt - ja då bestämmer han själv på ett väldigt tydligt sätt o detta respekteras alltid!

Reply

jag
jagSweden
2016-06-26 10:32:20 #

Jag veta att du liksom jag ser till din hunds bästa.  Det finns personer som använder just dessa argument för fortsatt avel. Å du får bli hur förbannad du vill. Som jag skriver du läser i min dagbok och känner du dig berörd av detta så fundera på varför.
Fortsatt trelivlig helg.

Reply

eva gallstad
eva gallstadSweden
2016-06-26 14:52:22 #

Jo jag blev mest lite småförbannad över det du skrev om att om man tycker att ens hund mår bra o hänger med osv . Min hund gör ju detta....när han vill o kan i det är nästan alltid. Tack vare att han är väl omskött o svarar på behandlingar.

Så tänker jag att om du verkligen vill nå fram till uppfödare specifikt - varför uttrycker du inte det tydlligare?

Reply

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv