Lite lek i mellandagarna.

by Birgitta29. december 2015 08:56

Lite lek i mellandagarna.

När julen är över och lugnet lägrat sig i stugan, kommer lusten att fota tillbaka. Tomten kom med ett nytt objektiv till mig och det gör ju inte upplevelsen av att krypa på golvet i studion och fota pälsklingar tråkigare precis.

Här kommer ett litet potpurri på några kvällars fotografering.

Min goa Scattis. Han är snäll, godmodig och finner sig i alla mina hyss.

Liza är en fantastisk liten fotomodell som snällt lägger sig tillrätta i den position som jag ber om.

Ljussättning är det svåraste jag vet. Dessa kvällar har jag provat ljussätta med ett raster, vilket jag aldrig provat innan. Krävs en massa övande känner jag, för att komma tillrätta med detta. Dax för fotokurs igen med min goa mentor Hans. I januari har det blivit en tradition att Hans kommer ut till mig och trimmar mina fotokunskaper. Helt underbart att ha lyxen med en egen mentor som har tålamod med mina hyss och okunskaper.

Hoppas ni alla får en fin fortsättning på det gamla året.

Vi hörs nog igen innan nya året träder in.

// Birgitta

Å du om du skulle vilja att jag fotar din hund, så hör gärna av dig.

Jul pg

by Birgitta21. december 2015 21:04

Jul Jul strålande jul..

Nej inte i år. För första gången har jag inte rusat runt för att fixa och trixa. Det beror inte på att jag inte vill utan endast på att, det finns ingen tid i agendan, ingen ork över. Jag måste lära mig att prioritera. Så i år prioriterades julen bort eller nästan. Jag har bara gjort det jag känner att jag har tid med.

Dvs inte mycket.

Men visst står skinkan på spisen och visst är köttbullarna rullade, Janssonen klar och prinskorven inköpt. De flesta tomtarna står kvar i lådan på vinden och visst blir det jul med "vanliga" gardiner. Kanske får jag sparkat gubben i röv... så han dammsuger golvet, medans jag jobbar resten av veckan. Vet inte om jag orkar sparka så hårt som nöden kräver. Om jag misslyckas får väl dammråttorna vara med och dansa kring granen.

Ett besök på ett julpyntat Liseberg tillhör julen. I sällskap med barn och barnbarn och att bara vara denna dagen. Är en lisa för nerverna.

Älskade lilla goa unge. Pyss på dej. Du är en solstråle utav guds like, du skänker glädje bara jag ser dej. Känna dina goa armar om halsen värmer en frusen, trött själ.

Ja visst har jag hunnit med lite jul lek med kameran. Men det skall erkännas att, när kroppen är stressad och tålamodet är inte riktigt där det skall vara, är det inte riktigt lika roligt.

Härliga underbar gäng, va vore jag utan er.

Gänget växer och med dem glädjen & värmen.

Önskar er alla en fin och lugn Jul utan en massa måsten.

Själv tänker jag, göra som lilla Iso. Lägga ner huvudet och ta det med ro. Umgås med tillresande vänner och familjen samt ta dagarna som dom kommer. Framför allt vara ledig i 4 dagar. Låter som en dröm.

I morgon hoppas jag hinna hämta ett paket som Tomten skickat på posten till mig. Så kanske, kanske kan jag få lite egentid och roa mig någon av Juldagarna.

Ta väl vara på dej och använd julen till det DU vill.

// Birgitta

OJ nu hoppade almanackan.

by Birgitta12. december 2015 18:20

Oj nu är valpisarna strax 12 veckor.

Som så många andra undrar jag var tiden tar vägen.  Som ung fick man alltid höra att tiden går fortare när man blir äldre (undviker att skriva gammal) Å visst stämmer det. Nu hinner jag inte bli äldre eller lyckligare för då hinner jag inte med. Hänger bakom vagnen hela tiden, å satan va jag slår mig när jag försöker hoppa på vagnen igen.

Tur att jag har mina fina hundar att koppla av med. I huset finns numera andra "husdjur" dom kallas visst möss. Usch å fy, går väl ann när dom stannar under diskbänken, men idag mötte jag en rackare på köksgolvet. Dammsög upp musskit under soffan. Vill inte....... Har katterna gått i förtidspension undrar jag spontant eller har dom förfallit i lättja.

Det är så rolig och så trygg att ha en snäll storasyster att busa med tycker Iso. Dom kan busa hur länge som helst. Det är bara att bryta leken och beodra vila till dom små damerna.

Iso är en liten fin dam. Som det ser ut i dag kommer hon att bli väldigt lik sin syster Liza och sin mamma Pia-Lotta. Liten lugn och försynt tjej som vet vad hon vill om det behövs. Känns så bra att veta att hon har en framåt pappa och en godmodig mamma att brås på.

Nyvakna tjejer som undra vad dagen har att bjuda idag.

Två trötta tjejer som vilar ut efter bilåkande och en promenad på stranden. Fåglar, snäckor och tång var spännande men alla människor, som kommit dit för att hälsa på just dom, var så underbara. Lite jobbigt att få styr på två flickor som bara "måste" hälsa och pussa alla som går sin lördagspromenad. Måste erkänna att jag är mycket stolt över dessa flickor och deras frimodighet. Svansen viftar hela tiden alla måste hälsas på och inget, säger inget är skrämmande. Livet är till för att utforskas. Tur att jag har öron annars hade jag lett runt om av stolthet för dessa valpar.

Idag är dom avmaskade och fick var sitt kycklingben att gnaga på som belöning. Alba som är en snabbätare såg sig tvingad att hjälpa lilla Iso, som är en långsamätare, att tugga i sig benet. Ja ja nu får jag nog torka diarré i natt men det är det värt.

Är så glad för alla små mail och bilder som kommer till mig. Här ligger Mysak och njuter med sin snälla storebror. Vi alla behöver någon att luta oss emot ibland.

Är så nyfiken på utvecklingen på dessa valpar.

Önskar er alla en fin Lucia. Var rädda om varandra och passa på att njuta av dagen.

Själv stryker jag julen ur agendan i år. Hinner helt enkelt inte med det. Orkar inte dra lasset med julfirandet också. Så är det och så får det bli. Jag är inte mer människa har jag just upptäckt.

 

// Birgitta

 

 

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv