Lite arg och besviken

by Birgitta28. juni 2015 21:21

Jag har fått imma på insidan sökaren på min kamera. Känner mej alldeles förtvivlad, nästan som om dom kapat en arm eller nått....Får leta reda på någon som kan hjälpa mej att göra rent kameran.Men först skall jag fota bröllop. Hoppas det funkar, korten blir klara så det gäller att fokusera med tungan rätt i mun.

Tur att jag har mina hundar att öva på.

Tycker om mjuka kort. Lite känslan av änglahund.

Får man ta hunden med sig in i himlen?... Han är snäll och fin och Scatten är betald....

Goaste Mea, hon är den av hundarna som fått nog av mitt fotande. Hopplöst att lura henne, hon kan alla knep och alla ljud.

Ändå är det henne jag känner att jag vill ha massor av kort på.

Men jisses kärring kliv ner från dina höga hästar, kom ner på jorden igen...

Om du roar dej så sover jag undertiden....zzzzz

Även om du har svårt att tro det så finns det en trädgård utanför min studio.

Idag slog Nelly Mosern ut, stora fina blommor. Den har bara blommat med enstaka blommor innan men i år har den lagt allt krut på sin skönhet. Kalla nätter och en långsam vår är nog bra för Clematis.

Hoppas du har en go söndag kväll och att du har en fin och skön vecka framför dej.

För min del är agendan full, hela veckan. Jobba, klippahund, löpbandsträna hundar, fylla frysarna, köpa kläder och skor till festen på lördag (ute i god tid som vanligt) måste plugga in en text och köpa något spännande till brudparet ( vad det blir är redan klart, måste bara fixas) Livet är till för att levas i en ryslig fart....eller hur var det nu..

//Birgitta

Tags:

Ny leverantör :)

by Birgitta23. juni 2015 22:36

Inte så ofta jag skriver om mitt lilla företag i bloggen. Men nu är det dags.

Jag har blivit återförsäljare av K9 designs produkter.

Balansbollar, äggbollar och diskar. Produkter som hjälper din hund till ett stabilare liv.

 Hoppas att du vet att jag finns här för att hjälpa dej och din hund. Slå en signal, beställ en tid så hjälper jag dig gärna med eran träning.

Hundar tycker det är roligt att träna om dom får göra det på sina villkor.

Pia-Lotta är en fena på ballansboll. Äggbollen är så bra för den kan hon ballansera tryggt på. Den rullar men välter inte.

Ändå måste man konsentrera sig.

Halvbollarna fixar Liza som ingenting.

Likaså disken. Här provar hon den lila som är 30 cm stor.

 Pia-Lotta hanterar disken som är 40 cm som om hon aldrig gjort annat. Ok, hon har tränat med diskar ganska länge, så detta är inget nytt för henne. Hon älskar at känna sig duktig och få belöning för det.

Vem sade att det var enkelt att ballansera?

Ja jag lär mej snabbt, om du bara visar rätt...

Vi passade också på att ta några riktiga kort på lilla fina Flora.

Gillar sv/vita kort.

Mamma Mia vad det är roligt att fotografera, varför är jag så gammal. Kan väl inte byta yrke igen. Hinns väl inte med innan jag skall börja mata duvorna.

 

// Birgitta

 

Tags:

Hundar

Lite så här dagen efter.

by Birgitta21. juni 2015 09:57

Midsommar är passerat och idag är en relativt vanlig söndag.

Säger som vår mor alltid sagt varje år efter midsommar - Nu vänder det. Usch å puh ...Nej det säger jag inte alls för nu börjar en lång härlig sommar med förhoppningsvis många fina knottfria kvällar, nu skall vi samla krafter och låta kroppen och knoppen bara vara. Tänker ta varje tillfälle i akt att njuta denna sommaren. Förhoppningsvis med kameran i följe. Nu skall det trimmas inför vårens fantastiska resa, som är bokad tillsammans med min älskade dotter. Som delar morsans intresse med kameran och de vilda djuren. Vi skall fota björnar vid Ryska gränsen i början på maj om allt stämmer och hälsan står bi.

Midsommaren blev en helg med en hel del regn, tack för det för då kunde jag med gott samvete fota lite inomhus.

Midsommarblommorna fick delvis inhandlas i affären i år. Blommor i ett Höganäskrus hör midsommar till, så det är bara och handla och komplettera med de få blommor som orkat ut i det kalla vädret. Fördelen med kalla nätter är att vi kommer att se vårblommor långt in på sommaren i år.

Doggen poserar, inte helt nöjd, varm, törstig och rätt uttråkad. Goda gossen. Tog några fina kort på honom och hans husse men av hänsyn till husse lägger jag inte ut dem, njuter av dem själv och husse fick dem med hem förstås. Tänker beställa ett nytt objektiv till kameran, ett som passar bättre till min fotografering inomhus. Om man investerar i en hobby är det väl en bra investering, utan nyinvesteringar är det ju ingen hobby tänker jag. ;)

Varje gång jag går en runda med kameran har jag Vitepissen 15 år, som följeslagare. Vilket innebär att jag aldrig kan fota fåglar eller  andra djur.

Missan 16 år har också alltid ett extra öga på vad vi gör. Kanske vankas mat eller lite kli på magen.

Jag som aldrig gillat "krimskrams" har fallit för trenden och ändrat smak. Gillar våran sol eller om det är en blomma kan inte bestämma mej, vissnar gör den inte det vet jag med bestämdhet.

Såmaskinen är laddad med sommarblommor. Det är det finaste jag vet.

Så njut din dag, låt kroppen vara din kropp och knoppen sväva iväg i sina egna tankar idag.I morgon är det måndag igen, för en del startar semestern, för mej startar en arbetsvecka. Tur att jag har ett jobb som jag trivs fantastiskt bra med. Känner mej priviligierad som få.

//Birgitta

Tags:

Blommor | Katter

Lite sysslolös.

by Birgitta15. juni 2015 11:48

Jag har haft städlov....

Ja det handlar inte om att jag fått lov att städa utan att jag verkligen haft semester, för att städa. Trädgården har fått sitt och svinstian vi levde i har fått sitt.

Lite nya mattor, mycket tvätta, och slänga, slänga och åter slänga. Vem släpar hem allt till mitt hem?? Inte kan det väl vara jag...inte...

Kameran har fått lite uppmärksamhet. Men känner mej rätt så fantasilös just nu på detta område.

Måste trimma in mig och kameran, har ett viktigt uppdrag framöver som inte får bli fel.

I år är det dom små sakerna som blivit viktiga i min trädgård. Pyssel kallas det visst.

Midsommar stång på annorlunda vis. Kaprifolen önskar jag kunde blomma och sprida sin väldoft hela långa sommaren. Finns inte mycket som slår en ljummen försommarkväll på altanen med något bubblande i glaset och omgiven av kaprifoldoft.

Mea min Mea. Du har ditt favorit ställe i trädgården. Gissar att det är varmt på trälocket och att du gillar att ha uppsikt över gården. Nu förtiden kommer det bilar och hundar ganska ofta på besök, så jag förstår att du känner att du har en viktig uppgift att sköta. Älskade hund vakta så mycket du vill och så länge du orkar.

Söt som socker, god som guld. Vild som jag vet inte vad... Ok du har goda förebilder, Scattis, lär dej gräva. , Mea lär dig hur man tar sig ut på lämpligast och snabbaste sätt.

Lilla mor, Pia-Lotta lär dej hur man charmar, finns till och bara är helt fantastisk. Finns ingen som du Plottan.

Ibland behöver jag bara finnas till en stund.

Måste lära mej (om det går) att inte leva snabbare än att min skyddsängel hinner med.

Så du ta dagen som den kommer idag och sätt dej en stund bland blommorna och njut av doft och ljud. Har du ingen egen trädgård sätt dej hos grannen eller ta en tur ut i skogen.

Själv måste jag rusa iväg för att handla lite inför midsommar. Bubbel som sig bör, liten snaps, sill och pärer. Får kärt besök under midsommar helgen och då skall det mysas. Ser fram emot ert besök, ni vet vem ni är och ni är så välkomna.

I morgon väntar en vanlig arbetsdag igen, skurlovet är över för denna gången.

Firar nog sista kvällen, trots att det är en högst vanlig måndag, med lite bubbel sittande på altanen med kaprifolens doft i näsan.

Livet skall vara gött å leva...

// Birgitta.

Tags:

Blommor | Hundar

Äntligen Funkar det!

by Birgitta8. juni 2015 21:23

Efter en evighet (känns det som) funkar äntligen min data igen. Jag kan börja fixa med mina kort i Photoshop igen. Har laddat ner ett lite skarpare program, så nu skall jag kunna maxa mina kort. Får nog ta min mentor Hans till hjälp för att lära mej programmet. Kul skall det bli att komma igång igen.

Några kort har jag på lager, så lite kan jag nog tjuvstarta med.

Mina goa flickor och mina älskade barnbarn har varit en sväng till Kolmården. Väder gudarna var inte på sitt soligaste humör men lite kort, ca 200 st, lyckades jag ta ändå.

Just nu är tigern ett favoritdjur för goa lillgrabben. Jag var väldigt glad att det var en glasruta mellan oss och besten. Men vilka djur, man kan inte sluta titta.

Är lite kluven till djurparker, men fanns dom inte hur skulle vi kunna förklara för våra barn, storheten med djuren och vikten av att ta vara på världen. Måste säga att Kolmården visar djuren på bästa tänkbara sätt.

En "vanlig" gråsäl kan vara nog så spännande att kika på.

En liten livsnjutare, tog vara på de enstaka solstålar som visade sig under helgen. Vi skulle vara mer som dessa små liv, njuta av stunden och ta vara på nuet.

Spännande, nära.. vi passade på att njuta av delfinerna, medans de värsta skurarna drog förbi.

Bästa, goda och fantastiska Filip fick en stund för att rusa av sig. Klart han skulle klättra upp höst upp i ställningen. Bara blunda och finna sig i det.......barn skall ha roligt och roligt är inte alltid förenligt med mormors nerver.

Vet inte vem som det killade värst i magen på... både mor och son ser ut att ha det lika kul.

Det finns 3 gånger i livet man får åka karusell.  När man ÄR barn, när man HAR barn och när man HAR barnbarn.

Hoppas du får en fin vecka, ta vara på stunden.

Återkommer om datan vill och tiden räcker till.

// Birgitta

 

Tags:

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv