Kennelträff hos One Hands

by Birgitta28. augusti 2016 18:16

Kennelträff hos One Hands.

Som nog alla av mina vänner vet har jag en liten familjekennel.

Denna helgen var det dax för en Kennelträff. Alla mina fantastiska valpköpare kom med sina fina hundar och vi hade en underbar dag.

Finns inte mycket som slår känslan och lyckan man känner när alla valpar kommer med sina fina familjer. Alla vaparna har utvecklat sig till fina lugna familjehundar och familjerna älskar sina hundar. Kan inte heller beskriva den känsla, som jag känner när hundar får vara hundar. Hundägarna som låter hundarna vara hundar, inget tjat, inget fyande, inget tillrättavisande. I detta lugn, hade vi 13 hundar som lekte med varandra, utforskade trädgården ihop, inget skällande, inget morrande och alla fick vara med. Då skall det påpekas att 2 av tikarna precis kommit in i sitt första löp. Vilka fantastiska familjer mina valpar har fått.

Dagen startade med fika och en hundpromenad. Efter det vägdes och mättes alla hundarna. Så spännande att se hur dom utvecklats under detta (nästan) året. Efter lite lek och prat, åkte vi till Bygdegården och där väntade klippkurs, samt kloklippning av hundarna.

Pernilla Andersson hjälpte oss och visade hur vi skall klippa och hantera pläsarna på våra älsklingar. Många frågor, lika många svar haglade genom lokalen under timmarna vi klippte hundarna.

Min fina dotter Elisabeth ställde upp som matmor och fixade nybakat bröd, god soppa och en härlig paj med glass till fikan. Som vanligt när hon fixar mat blev det fantastiskt gott.

Tittut på dig Bulten. Matte klipper väl dig inte i ljumskarna?...Wink

Lilla Wilma. Hon älskar pyssel och somnade på bordet. Hon är så ompysslad av sin familj och låter sig hanteras hur som helst. Så stolt över detta lilla Pyre som startade sitt liv på ett mindre gynnsamt sätt.

Molly lever sitt liv i Danmark. Har blivit en lyhörd och nyfiken tjej.

Mysak. Bor i Lidköping och tränas i viltspår, sköter sig som en dröm enligt matte Kikki. Tror hon är lite partisk, men bara lite Wink.

Pixel. Han skall utbildas i viltspår & lydnad. En kille som har ett aktivt liv, är med i stallet och på hundklubben.

Ylle (Cinna) Hade med sig båda sina ägare på träffen. Vilket jag uppskattade mycket. Ylles ena matte är en klippa och läromästare för mig och min uppfödning. Ylle lever tillsammans med sin moster, så hon har en fin läromästare.

Lilla Alba är en Stockholms böna. Har haft glädjen att få följa henne på nära håll under detta året. Håller tummarna för att vi får se denna tjejen i utställningsringarna. Där hon förhoppningsvis kommer att vänstervarva med framgång. Jag håller tummarna för det. Laughing

Bulten, blev en annan hund när matte vågade sätta saxen i hans tjocka päls. Han är yrvädret i kullen. Så charmig och så underbart gullig i sitt busande.

Hans ordspråk: -Här kommer jag, nu blir det kul.

Å åter igen vår lilla Wilma. Hon lever med sin familj i Norge och har ett aktivt liv med sin friluftsälskande familj. Som för mig aldrig kommer att heta något annat än Pyret.

Iso fick stanna hemma, så du får hålla tillgodo med ett trädgårdsfoto på henne.

Hela gänget samlat (utom Iso) med sina fina mattar.

Tack för att ni kom och gjorde denna dagen till en fantastisk dag. Vi ses snart igen.

Nästa uppdatering hoppas jag innehåller något roligt och spännande.

//Birgitta

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv