Jaegersparken nov-2017

by Birgitta8. november 2017 12:13

Jaegerparken i Danmark gjorde ett stort intryck på mig.

Gubben och jag styrde kosan dit i helgen. Han är inte intresserad av parken, men Köpenhamn lockar alltid. En komboresa, jag fotar, och vi samlar kraft och äter och dricker lite extra gott. Han börjar vänja sig (hoppas jag) vid att alltid ha en kamera i sällskap på resorna. Wink

Parken är vacker i sin höstskrud. Denna gången är Kronhjortarna lugna och går i små, små grupper och betar.

Kronhjorten är vaksam på allt som rör sig. Vinterpälsen börjar komma och flugorna verkar inte besvära så mycket längre. 

Nyfiken .. jag?

Mumma med bark... ja ja smaken är olika.

Regnar det idag kommer det uppifrån...

Stackars Dovhjorten hade mycket att stå i. Rusar mellan sin flock och flickor som villat bort sig. Han for fram och tillbaka helt okontrollerat mellan dungarna. Kärlek är jobbigt, man måste anstränga sig för att hålla den vid liv. Kiss

Brunst tid för Dovhjorten, gör att dom samlar sig i gigantiska flockar. Sist jag var i parken gick dom i små flockar och var ganska skygga.

Smygfoto eller bild av en papparazzifotoraf?

De mörka hjortarna, i flocken är om jag förstått rätt Sikahjortar.

Hjortarna samlade sig, sprang( gå kan nog inte denna hjorten) mellan dungarna och fälten. Vaksamma och nyfikna på allt som rörde sig.

Sikahjorten blandade sig i Dovhjortsflocken. Såg kanske ett 10 tal av denna hjort men den är så skygg. Denna killen upptäckte mig, för sent, och stelnade till bråkdelen av en sekund. Fokuserade och bedömde mig, är hon en stubbe, e hon en fara eller varför står kärringen där.

Gick in i parken på söndag morgon, för att fota lite hjortar till. Kanske få det där fotot jag så gärna ville ha med hem.

Men va fn....det var fler där som väntade på något.

Hubertusjakt och folk i massor. Tänkom tanten... fota hästar och folk. Skall erkänna hästar e jag lite mätt på och folk, ja du som känner mig vet vad jag tycker om det...Sealed

Här kommer räven....jagad av ett stort taggat gäng ryttare på lika taggade hästar.

Det dundrade i marken, när klungan kom ner för backen.

En del rider i aningen lite för lätt sits, och lite högt stöd i tygeln. Många härliga stilar fanns att beskåda.

Alla lika glada. Skratten ekade mellan träden, leran skvätte och det dundrade i marken.

Gammal som ung såg ut att njuta av dagen.

Man måste inte vinna eller ligga i täten för att ha roligt med sin häst.

Så såhär lite efteråt var det riktigt roligt att komma på Hubertusjakt. En gång häst tjej alltid hästtjej. Med åldernsrätt poppade det upp en massa minnen som bidrog till att jag stod småleende och njöt av dagen.

Lämnade en bedövande vacker park, när regnet började lägga sig som dimma på linsen. Allting har ju ett slut. Cry

På lördag-söndag, väntar nästa fotokurs med Zommresor-fota i regnskogsmiljö i Göteborg på Universeum. Fota på tropikavdelningen med fina Anders Geidemark och Tom Svensson. I sällskap med flera härliga människor, från tidigare resor. Skall bli så roligt att träffa alla duktiga fotografer igen och lära mig mer.

Tills dess får vi roa oss så gott det går Tongue Out även om det inte alltid blir 100 rätt. Laughing

Hoppas du får en fin vecka och veckoslut å Tack hurru för du kikade in och orkade ta dig igenom en lång blogg idag.

Stort Tack till er som gjorde det möjligt för oss att komma iväg. Ni är guld värda.

// Birgitta

 

 

Tags:

Naturen

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv