Midsommar 2013

by Birgitta21. juni 2013 15:35

Trevlig midsommar till er alla.

För oss blev midsommar bättre än bäst.

Började morgonen med lite Midsommar foto, en trevlig vana.

En annan trevlig och faktiskt helt underbar tradition är att äta en mysig Midsommar lunch med mina goa flickor och deras fina familjer. En gåva som man inte nog kan värdesätta. I år blev det inte något dans kring Midsommar stången. En liten Scatt blev för trött och vi valde att åka hem med honom.

Under lunchen dök dagens fråga upp.

Varför heter det Majstång?

Ordet majstång har egentligen ingenting med månaden maj direkt att göra, utan kommer av verbet ”maja” som betyder ”att löva” eller ”att klä med gröna kvistar”. En majstång är alltså en stång klädd med gröna löv.

Då har man lärt sig något idag med  Laughing

Jag skall nog kunna skola Scatt i den ädla konsten att vara fotomodell. Precis som mina fantastiska flickor ligger han still när jag ber om det.

Jag är så stolt över mina flickor, som välkomnat lilla Scatt i familjen, dom är så noga med honom. Passar på honom så han inte kommer på villovägar. Stackars grabb hur känns det att ha 2 morsor som tjatar? Jag får det lite enkelt för dom talar om så fort han rör något han inte får eller går där han inte får gå. Sticker han olovandes ut under grinden larmar dom direkt. Skall bli så spännande att följa denna lilla filurs utveckling till stor kille.

Trött efter Midsommar firande, mätt efter middagen och nöjd att husse sitter still på altanen.

 Somnar våran lille Scatt och sover sin törnrosa sömn.

Önskar er alla en fantastisk Midsommar.

// Birgitta Innocent

Kommentarer (2) -

farmoringrids.blogg.se
farmoringrids.blogg.seSweden
2013-06-22 10:50:03 #

Underbara bilder! Hittade din blogg eftersom jag letade på lagotto. Har en egen krulltott pågång i Augusti så kul att läsa på lite.

Reply

jag
jagSweden
2013-06-22 15:22:33 #

Så roligt att du tog dej tid och kikade in.
Jag försöker blanda lite bland mina kort.
Här i huset bor numera 3 lagotto så det finns att skriva om.

Reply

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv