Övning ger färdighet.

by Birgitta26. april 2013 17:44

Öva, öva och öva.

Men va hjälper det? Att jag smyger, ligger stilla och väntar, katterna undrar vad matte gör och uppvaktar allt vad dom kan. Försök hålla en kamera stilla när en katt skall använda den och klia sig på. Samtidigt sitter hackspetten på ett lagom långt avstånd så jag vågar inte köra iväg katten.

Älskade maken hade för avsikt att gå ut och jobba. Avstod när han såg mig ligga i rabatten på en filt, men fick sig ett gott skratt när jag hade en katt på ryggen.

Den som tror att det är lätt att plåta fåglar har nog misstagit sig.

Tur för mina hundar och katter att jag "älskar" dem.

Ja lilla goa Tessan, jag ber om ursäkt, för att jag inte vill ha dej i ansiktet, när jag försöker plåta, pippi fåglarna.

Tjena "Hacke" så kul att du fortfarande är en flitig gäst vid mitt fågelbord.

Ja jag ligger här med kameran, du ser rätt.

Fru domherre är en modig fågel, hennes man är klart fegare sitter i trädet och larmar medans frugan passar på att äta av solroskärnorna.

Här är säkert ett 30 tal bofinkar som besöker matplatsen på dagen, men när katten och jag ligger i rabatten är det bara 1 liten modig filur som vågar sig fram.

Hallo du lille söta filur.

Men hallå Matte varför ligger du här i vitsippsbacken? Har letat efter dej i hela skogen, eller skall jag vara ärlig så var det nog inte dej jag letade efter. Men nu luktar jag mumma så nu kan vi gå in och äta.

Som tur vad så låter sig inte vitsipporna skrämmas av varken hundar eller katter. Men blåsten kompliserade till fotograferingen. Hur stadig jag än försöker vara på handen, hjälper inte, när det står en svag vind som "ruster"  i blommorna hela djäv... tiden.

Den blå Lungörten är snabbare upp ur marken än sin kusin den vita.

Närstudie. Kaprifolblad i motljus.

Löjtnandshjärtat växer så det knakar. Förundras över hur mycket kraft och hur snabbt en blomma kan bildas.

Kanske är jag lite sent ute men har i alla fall satt upp ett par fågelholkar till i trädgården. Hoppas någon liten fink vill bosätta sig i den.

När jag köpte Lagotto fick jag också en lyxig matvana på köpet. Vi unnar oss numera äkta tryffel från Gotland då och då. Tryffel är det godaste av goda, ändå finns det två tryfflar jag älskar mer än allt. Meas och P-L tryffel slår allt.

Nu skall vi göra fredag här hemma, kanske en nybakt baguett med tryffelsmör kan bli lite belöning för veckans slit.

// Birgitta Wink

 

Kommentarer (2) -

Agneta
AgnetaSweden
2013-04-26 19:55:58 #

Ni har set för härlgt! <3

Reply

jag
jagSweden
2013-04-26 21:01:09 #

Japp det har vi Agnetha

Reply

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv