Valpresan.

by Birgitta20. mars 2017 11:14

Hej, igen jag är glad att du kikat in och vill läsa lite om vår valpresa.

 Jag har känt den första rörelsen av några små liv. Man kan nu se hur valparna ligger i hornen, när Liza som hon ofta gör, ligger på rygg med magen i vädret. Hon är en HUNGRIG blivande mor.

I slutet av dygn 40 bildas dom små klorna. Nu är fostret som mer och mer är lik en valp och är nu stor som en biljardboll.

Nu har ögonlocken och öronen växt så mycket att dom täcker ögon och öronhålorna. Nu börjar de yttre könsorganen ta form, bilda han och hon organ. Tarmsystemet har nu lämnat navelsträngen och ligger på sin plats i buken. Morrhåren börjar växa ut.

Nu börjar en period, dygn 40-63, där fostret växer 75% av sin storlek.

Om 2 dagar (dygn 42) har skelettet förkalkat sig så mycket, att man kan röntga och se hur många valpar som finns i magen. Det kommer jag INTE att göra med Liza, jag har rätt bra koll på antalet ändå  ;) För er som tänker att jag svamlar när jag säger att jag "känt" Vill jag berätta att jag under min utbildning, lärt mig känna av flöden, rörelser och förändringar i kroppen. Mina hundar är mina provklienter, så dem har jag känt och klämt på så mycket att jag känner minsta förändring. Återstår och se om jag känt rätt!

Mamma Liza, behöver mer och mer mat. Men får mindre och mindre plats för maten så nu börjar ett par veckor med mat flera gånger om dagen. Det blir hon glad för, hon som är så hungrig. Nu får hon bra och näringsrik mat, jag skämmer bort henne med det bästa.

Nu börjar tiken bli rund om magen och bred över ryggen. Valparna ligger upp mot ryggen.Det första man ser är att midjan försvinner och ryggen blir bred. Tiken ändrar sin gång, ser nästan lite stelbent ut när hon går. För mig som är "en nörd" av stora mått, är detta med rörelsen så spännande. Eftersom där ligger några valpar börjar magen också anta en rund form.

Liza är rakad på magen efter dom ultraljudade henne, om du undrar varför hon ser så "naken" ut på magen.

 

Vill du vara säker på att inte missa någon uppdatering så prenumerera på mina inlägg. Det gör du uppe på höger sida.

Är du seriös intresserad av någon valp. Villig att HD röntga och BHA din hund när den är 1 år är du välkommen att ringa mig. OBS jag har inte tid att bara "snacka" hund.

Ring: 0709 55 81 62 eller 0346 77 42 44 eller birgitta@enhand.se

Du kan också klicka på kommentarer längst ned till vänster, och där skriva några ord. Det gläder mig alltid att höra ett ord eller två från er som läser min blogg.

 

// Birgitta

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv