Lite sysslolös.

by Birgitta15. juni 2015 11:48

Jag har haft städlov....

Ja det handlar inte om att jag fått lov att städa utan att jag verkligen haft semester, för att städa. Trädgården har fått sitt och svinstian vi levde i har fått sitt.

Lite nya mattor, mycket tvätta, och slänga, slänga och åter slänga. Vem släpar hem allt till mitt hem?? Inte kan det väl vara jag...inte...

Kameran har fått lite uppmärksamhet. Men känner mej rätt så fantasilös just nu på detta område.

Måste trimma in mig och kameran, har ett viktigt uppdrag framöver som inte får bli fel.

I år är det dom små sakerna som blivit viktiga i min trädgård. Pyssel kallas det visst.

Midsommar stång på annorlunda vis. Kaprifolen önskar jag kunde blomma och sprida sin väldoft hela långa sommaren. Finns inte mycket som slår en ljummen försommarkväll på altanen med något bubblande i glaset och omgiven av kaprifoldoft.

Mea min Mea. Du har ditt favorit ställe i trädgården. Gissar att det är varmt på trälocket och att du gillar att ha uppsikt över gården. Nu förtiden kommer det bilar och hundar ganska ofta på besök, så jag förstår att du känner att du har en viktig uppgift att sköta. Älskade hund vakta så mycket du vill och så länge du orkar.

Söt som socker, god som guld. Vild som jag vet inte vad... Ok du har goda förebilder, Scattis, lär dej gräva. , Mea lär dig hur man tar sig ut på lämpligast och snabbaste sätt.

Lilla mor, Pia-Lotta lär dej hur man charmar, finns till och bara är helt fantastisk. Finns ingen som du Plottan.

Ibland behöver jag bara finnas till en stund.

Måste lära mej (om det går) att inte leva snabbare än att min skyddsängel hinner med.

Så du ta dagen som den kommer idag och sätt dej en stund bland blommorna och njut av doft och ljud. Har du ingen egen trädgård sätt dej hos grannen eller ta en tur ut i skogen.

Själv måste jag rusa iväg för att handla lite inför midsommar. Bubbel som sig bör, liten snaps, sill och pärer. Får kärt besök under midsommar helgen och då skall det mysas. Ser fram emot ert besök, ni vet vem ni är och ni är så välkomna.

I morgon väntar en vanlig arbetsdag igen, skurlovet är över för denna gången.

Firar nog sista kvällen, trots att det är en högst vanlig måndag, med lite bubbel sittande på altanen med kaprifolens doft i näsan.

Livet skall vara gött å leva...

// Birgitta.

Tags:

Blommor | Hundar

Kommentarer (2) -

Lina
LinaSweden
2015-06-15 14:14:37 #

Kloka ord - vartenda ett. Att stanna upp är viktigt.
Och när jag ser den lilla bruna fina Pia-Lotta - då kommer tårarna. Är så glad för alla ögonblick jag stannade upp och njöt av min fina Singha. De får jag inte tillbaka men minnena - dom finns.
Kram och skål ;)

Reply

jag
jagSweden
2015-06-16 08:46:51 #

Just det kortet väckte tankarna på din fina Singha, fäller en tår då och då över hennes öde. Har så svårt att ta det till mej, sånt får inte hända.

Kram Lina.

Reply

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv