Indien - En magisk upplevelse.

by Birgitta25. mars 2019 15:27

Indien - 2019

Kunde inte i min vildaste fantasi tro att jag skulle få resa till Indien. Så långt bort och så spännande.

Känner mig som denna killen ser ut. Å holey god!....

Indien tog mig med storm. Finner egentligen inga ord för det jag upplevt tillsammans med Zoom fotoresor och en massa nya och "gamla" vänner. Vänner som känns som dom är för livet, vi har upplevt så mycket kul och fint tillsammans. Skrattat, löst bekymmer och delat med oss av kunskap till varandra. Fina vänner som utan krusiduller bjudit på sig själva och delat 14 underbara fotodagar i Indien. Vänner som jag vet att jag kommer att få dela framtida resor och upplevelser med. Det gläder, och gör mig så förväntansfull.

Ja var skall jag börja? Startar nog i det lilla med kryddorna.

Massor av kryddor i säckar och kärl.

Dofter, sorl, biltutande en massa intryck som det kommer att ta tid för mig att smälta och ta in.

Vackra granatäpple kunde man smaka och köpa på trottoaren.

Kvinnorna står för hushållshandeln och släpar hem massor av saker, ibland på huvudet och ibland i tygkassar. För även om Indien är långt efter oss, tycker vi, är plastpåsar förbjudna.

Grönsaker och frukt i massor, finns överallt utefter gatorna. Kan inte låta bli att fundera vad dom gör med allt som blir över efter en dag på marknaden.

På 7 dagen, skulle det va köpplat å klart...  Hmmm hur kan det ens fungera?

Vänd dig med trygghet för säkra leveranser till.....

Transporten sker med säkra färdmedel och enligt gällande lagar & regler Innocent

"Relativt" snabba leveranser med personlig service Wink

Fotokompisen Catherine, får visa hur vi tog oss fram på gatorna i gamla Dehli. Underbara killar/gubbar som trampade fram med dessa cyklar, hur dom bar sig åt för att kryssa i trafiken är jag inte man att förstå. Men framåt gick det. Skall villigt erkänna att det kändes lite som översitteri när jag kröp upp i rickshaw och en äldre man skulle köra runt mig i på Dehlis gamla gator. Tog ett par dagar för mig att sluta skämmas över detta. En extra peng gjorde honom lite glad och det värmde i hjärtat.

Alla dessa färger. Tyger och guldförgyllda prylar som säljs i små hål i väggen. Gör mig helt överrumplad. Affärer där det verkar som att familjens alla män, gamla som unga samlas för att göra ev affärer, samtala och dricka te. Människor satsar allt familjen har för att fylla väggarna med vackra tyger som männen köper till sina kvinnor. Samtalade med flera män som med stolthet beskrev hur dom hade råd att köpa smink och vackra tyger till sina fruar.

Jag tycker inte om att fota främmande människor, men när man möts av leende är det faktiskt lite svårt att stå emot.

Denna mannen får står för. Var glad för det du har och gör det bästa av din dag.

I gamla Dehli, blandas gammalt och nytt, kan inte mer än förundras över hur välbevarat och vackert det var på bakgårdarna på många ställen.

Hade tänkt att skriva mer om Dehli i denna bloggen. Inser nu att den blir milslång så mer får du läsa i nästa blogg. Hoppas du orkar och har lust att följa min Indien resa, det lär bli många inlägg Yell

Tack snälla för att du kikade in och läste första inlägget om min livsresa till Indien.

Å åter igen tack till alla fotovänner som stod ut med mig på resan och som klappade mig på axeln när kamera (helv) strulade. Men som ni ser några bilder (ca 7000) lyckades jag ta. Någon borde ju bli ok tycker jag. Kommer aldrig säger aldrig mer resa med 1 kamera, oavsett vad ryggan kommer att väga. Men jag får skylla mig själv lyssnade lite för mycket på varningen om övervikt på inrikesflyget. Inget att hänga läpp för, nu är den hos kamera doktorn och vem vet kanske får den ett nytt objektiv med hem när jag hämtar den. ;)

Var glad för det du har och gör det bästa av din dag.

// Birgitta

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv