2019 - lite ttillbaka blickar och många funderingar.

by Birgitta25. december 2019 16:39

Hej igen.

Nu har det varit någon veckas uppehåll på bloggandet.

Av förklarliga skäl. Julen och en massa pyssel har tagit min tid.

När julen väl är över finns det lite tid till eftertanke. När jag gick in i 2019 hade jag MYCKET framför mig, sa att detta året skulle bli mitt livs år. Det året jag skulle vara egoistisk, göra vad jag längtade efter och unna mig "lite" mer än det vanliga.

Å ja det där med att "unna mig" måste jag nog tillstyrka att jag lyckades med och det med lite råge.

2019 har känns lite som jag sprungit efter ...tåget. Jag vet vad jag gjort men hjärnan har fortfarande inte riktigt bearbetat allt. Vilken fantastisk ynnest att jag har mina bilder.

1a veckan i feburari gav vi oss iväg till Kenya. En efterlängtad repris från förra året, å ja du jag kommer försöka ta mig dit igen.  Kan tyckas stolligt att åka till samma ställe en gång till, men jag hade mina randiga anledningar och rutiga skäl för att uppleva resan igen Wink Ibland vill man göra saker bättre.

Kenya 2018 var storartat, men 2019 fick vi ynnesten att inte bara se utan uppleva djuren på ett helt annat sätt. Vi hade den stora lyckan att i 2 dagar få följa (hon var på ett ställe hela tiden) en leopard hona och hennes 3 ungar som tyvärr blev 2, den randiga hyenan tog en unge. Bara att få se den hyenan var en ynnest.

Jag kommer absolut att stäva efter att besöka Kenya igen.

Redan 8/3 - 21/3 bar det av igen, denna gången till det mytonspunna landet Indien. Åh waoo Indien tog mig med storm. Underbar kultur, fina människor, fåglar, tigrar, näsbjörnar och en massa andra fantastiska djur. Vi bodde fint, åt god mat, skrattade, busade, och retade våra medresenärer men det bjuder jag på. En del blir lite onödigt stingsliga när dom kommer långt hemifrån. Sealed

Efter några veckors fotovila bar det iväg igen till Backe, ja å var fn.. ligger Backe? Norra Jämtland på gränsen till Lappland. Kompisen Cateherine och jag lät oss inspireras av våra fotovänner Tony och Therese som suttit i Sunnansjögårdens gömsle flera gånger och fått fina bilder på favoritdjuret björn. Så vad göra vi satte oss i bilen och tutade iväg för en 4 dagars jätte mysig fotoresa. Mitt mål med den resan var att fånga björn i kvällsljuset, måste tillstå att jag kom hem ganska nöjd.

Så där väl hemma vilade jag minst 2 veckor innan jag gav mig iväg igen på mitt livs dröm resa. Kamtjatka.... 21/7 - 5/8

En resa som bjöd på många timmar på flyget, förseningar, vin med mycket skratt & mycket mera skratt, heliokopter flygning, väntan, öldrickning i lönndom, övernattning i tält, kalla fötter, Ryskt käk och mycket mycket mera.

Sjösjuka och späckhuggare på Beringshav

Björnar

Åter björnar vid Kurile lake i Kamtjatkas vildmark.

Å vad jag önskar att jag kunde få uppleva detta i repris, men den resan får bli mitt livs resa och den har jag sparat i ett speciellt fack i mitt hjärta och på en egen hylla i min hjärna.

Men varför spara på björnar, dom måste jag ha för min överlevnad tror jag. Catherine och jag drog iväg till vårt favoritställe Vartius, redan den 22/8. Vi stannar alltid i Finland 5 nätter, dels för att få sitta i våra favogömsle och sen för att få möjligheten att ev återse tidigare björnbekantskaper. Jag hade lyckan att åka ihop med ett fantastiskt gäng Bo, Johan. Tommy & Catherine. Björnresor ja alla fotoresor, ger nya fantastiska vänner. Vi har givit oss en gemensam julklapp i år. Vi har alla bokat midsommar natten i Finland. Björnfoto och björnöl i mysig rökbasut. Som jag längtar. Tack kompisar för att ni sparkade på mig så jag hängde på julklappen. Wink Jajaja medger ni behövde inte sparka så hårt Undecided.

Hösten bjöd på en magisk kväll i Dalhalla för gubben och lilla jag. Tommy Körberg och Sherey Clamp m vänner bjöd på en magisk om än regnig kväll. Så kul att komma iväg med gubben en natt på hotell, god mat och en oförglömlig konsert. Något du borde unna dig om du inte gjort det.

Lånad bild från Ästad vingård.

Helgen efter tillbringades med finaste vännerna Mia och Agneta på Ästad vingård. Spa, underbar mat och fantastisk dricka därtill. Inga kameror är tillåtna denna helgen, av hänsyn till känsliga personer Wink en helg vi försöker få till så ofta vi kan, dock inte oftare än 1ggr/år. Man skall njuta och ha det gott.

3/10 bar det väg igen. Fina foto och reskompis kompis Catherine och jag stack iväg på en workshop om övergivna platser. Mycket gamla prylar att fota, bilar, stugor, fabriker och gammal skog. Kul att utmana sitt fotande lite. Nästa år skall jag spänna bågen lite till och ge mig iväg och fota något jag är så obekväm med, men det tar vi då.

14 oktober blev det foto av mufflonfår, kronhjort, dovhjort och vildsvin.

Tillsammans med min foto,hund och snack kompis Berit.

Den 20 oktober fick vi annat att tänka på. Familjen utökades och vinterns jobb var säkrat. Helt magiskt och helt underbart men ack så slitsamt, både för hundarna och för oss. Nu behöver vi en stund för att läka oss från allt (onödigt ) gnabb som uppstår när det är valpar i huset.

Som du säkert och förstår har 2019 givit mig mycket att se tillbaka på. Massor av varma minnen som kommer att ligga i mitt hjärta för alltid. Det finns resor jag absolut vill göra om, resor jag vill men aldrig kommer att kunna göra om, nya resor som väntar och framför allt massor av fin tid med min kamera. Ja luras nu inte att tro att jag inte fått min beskärda del av skit också.  Men de se du väljer jag att inte fokusera på, utan det har jag slängt djupt ner i min ryggsäck den som bara innehåller skit och åter skit. Den som aldrig öppnas igen när skiten landat i den. Där ligger jobb bekymmer, kränkta människor, skattebekymmer, revisorn, och en massa annan skit jag inte minns.

Framför allt ser jag fram emot en massa kvalitetstid med familjens nytillskott Julia.

Så nyfiken på 2020 har i ryggsäcken för mig. Vet att det ligger en hel del i pipen och väntar på att bli framsläppt.

Framför allt hoppas jag att min Stockholmsresa, sista dagarna på 2019 kommer att leda till en spännande upplevelse. Jag måste ha något som driver mig framåt annars kan jag rosta ihop som en gammal damcykel, så du glöm inte att trampa på så du inte rostar ihop. Tongue Out

 

Önskar dig ett fantastiskt Nytt år men massor av trevliga saker att lägga i din minnesbank.

Å du för att vara liten aning tötig!

Ååh hoppas du kan läsa mina tankar
Det finns bara en av mig å det är jag
Det finns bara en av dig å de är du
Det finns bara två av oss och det är vi

// Birgitta

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv