Valpresan 2021 - 6

by Birgitta21. februari 2022 12:26

Hej

Nu vet jag att du undrar vad som händer. Ingen blogg hallå "tanten" va håller du på med!

Jo vet ni vad vi har under helgen roat oss kungligt och välkomnat ett helt nytt gäng One Handsare till livet.

4 killar och 6 tjejer såg dagens ljus den 20/2.

Så glad och tacksam att allt verkar gått bra och att mor och barn nu hämtat sig från denna tuffa resa.

Iso vilade in värkarbetet.

Försten ut var en liten kille på 170 gr. Med en rackarns vilja, han behövde inte många minuter på sig för att hitta till mjölkbaren.

De 5 första valparna kom i en rasande fart sen stannade värkarbetet av och resterande tog många timmar på sig att komma till världen. Iso behövde lång tid på sig för att jobba fram dem.

Vissa stunder gör det så ont så man måste slita sönder inredningen, då är man glad att tiken inte hugger tag i en valp.

En av killarna var besvärliga för henne att klämma ut. Han kom med svansen först så den fick jag putta in igen och gå upp och plocka fram bakbenen. Kommer dom så, kan dom inte komma ut ur förlossningsgången utan måste ha hjälp med detta. Sällan man kan plocka fram båda benen på en gång utan man måste putta tillbaka valpen 2 kanske 3 gånger innan man kan få fram båda benen. Viktigt i detta läge är att man inte drar i bakbenen utan inväntar att hela bröstkorgen kommer fram, man måste kunna ta ett tag om hela valpens kropp, innan man försöker hjälpa till att få ut valpen. Drar man i bakbenen kan man om oturen är framme dra sönder höftstukturen och valpen kan få framtida bekymmer i höftleden. Mycket att ta hänsyn till. Detta läge är att jämföra med en sätesbjudning hos oss kvinnor och det är då barnmorskan klipper, det kan vi ju inte göra hemma med våra hundar, vet inte ens om veterinären gör det på kliniken. Hmmm.... en ny fråga jag måste ställa.

Iso går lite hårt åt valplådan idag med, när hon får ont av sina sammandragningar.

Första måltiden.

När valpningen är klar och lugnet lägrat sig sprider det sig en ro i lådan som man nästan kan ta på, och som snuddar till en religöskänsla.

Nu är det äta och sova som gäller för detta lilla ( stora) gäng.

Nu avvaktar vi några dagar och hoppas att alla valpar klarar de första dygnen i livet.

Allt ser lovande ut,dom äter, skiter och kissar så uppfödaren känner sig nöjd.

Hoppas du får en fin vecka och kan njuta dina dagar, själv blir jag sittande och lyssnar och njuter.

Birgitta

Kommentarer (4) -

Lena Crafoord
Lena CrafoordSweden
2022-02-21 15:10:54 #

Vilket tufft jobb för Iso och helt underbart att allt har gått så bra. Tio vackra valpar födda 2022.02.20 ett datum man minns lätt. Ser fram emot att få följa deras utveckling.

Reply

Birgitta.
Birgitta.Sweden
2022-02-21 15:31:40 #

Ja hon var helt otroligt duktig och kämpade på. En lång men fin natt. Nu går det fort och snart kommer valparna hem till sina familjer. Nu skall vi bar igenom en massa spännande saker först.

Reply

Petra & Patrik
Petra & PatrikSweden
2022-02-21 19:34:53 #

Sådan lycka!! Hoppas att de bedårande valparna och mamma njuter av lugnet. Även mycket imponerande  arbete Birgitta med felvänd valp och allt. 👏🏼 Även du får njuta av lite vila nu hoppas vi! ❤️ Reagerade precis som Lena här på det härliga datumet. 👌🏼

Reply

Birgitta.
Birgitta.Sweden
2022-02-26 15:20:59 #

Ja en datum man inte glömmer av många anledningar. När allt går som det skall och alla klarar sin första svåra resa är man riktigt lycklig.

Reply

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv