Tankar och funderingar.

by Birgitta14. augusti 2013 10:36

Har under natten, av olika anledningar infann sig inte John Blund, legat och funderat.

Vart vi är mänskligheten på väg? I synnerhet vi kvinnor.

Om någon delar med sig av en kunskap eller en tanke - istället för att ta emot, och använda det vi tror på, så TAR VI OSS RÄTTEN att hacka, håna, tjafsa, stå på oss och vara rent elaka mot varandra.

Är vi i naturen - tar vi oss rätten att tolka Allemansrätten som vi vill,  den har vi fått för att kunna dela, vårda och njuta av våra liv.

Ser vi något vi inte tycker om - istället för att säga något direkt. Skriver vi till tidningen, polisanmäler varandra, baktalar i medier. - Läste igår en insändare i våran lokaltidning, där en kvinna, påpekade att det är förbjudet att ta in hundar på Banken, i affären, det gäller även små hundar som sitter på armen. Lägger man tid och känslor på att skriva sådana insändare och än värre tar lokaltidningen in dom. Då undrar jag, vart är samhället på väg. Vi har så mycket viktigare saker att fundera över, än om en liten hund fick gå med in på banken.

Inställningar som - Va snäll du är som hjälper mej. Men jag kan hjälpa dej tillbaka om jag har tid, när jag har lust, om du betalar osv.. gör mej så lessen. Det enda vi har gott om så är det väl tid. Att utnyttja andra och ta det förgivet tycks numera vara mer lag än undantag.

Jag frågar mej!

Vad är det i våra liv som gör att vi - sätter oss själva i första rummet hela tiden?

Vad är det i våra liv som gör att vi - glömmer, tänka efter före.

Vad är det i våra liv som gör att vi - förstör vår natur, bara för  att det passar oss att göra så.

Vad är det i våra liv som gör att vi - glömt att det du tycker om andra, tycker dom om dej. Det du säger om andra, säger dom om dej.

Vad är det i våra liv som gör att vi - inte tänker på att vi är här en kort stund och lånar jorden av våra barn.

Vad är det i våra liv som gör att vi - inte tänker på att andra blir lika lessna som jag av påhopp och elaka handlingar.

Vad är det i våra liv som gör att vi - inte kan ha överseende med andra människors handlingar. Vill tro att ingen gör något för att uppenbart vara elak, utan för att dom för stunden tyckte det var en bra tanke, handling eller gärning.

Vad är det i  våra liv som gör att vi - får känslan " jag skall minsann visa dej" allt för ofta dyker upp i  våra hjärnor. Kallas visst hämndbegär i psykologins värld.

Vad är det i våra liv som gör att vi - glömt att ett leende, en klapp på axeln, en värmande ord kan göra att din vän, granne eller facebook vän får en underbar dag.

Vad är det i våra liv som gör att vi - inte kan säga Tack, vad duktig du är , så fin du är, du är det bästa osv... ibland kan en mening en uttalad tanke vara det som just nu hjälper någon över en tröskel i livet.

 

Ja listan kan göras lång. Summan av en natts funderande blir.

Hur skall våra barn veta vad som är rätt eller fel, när inte vi som vuxna kan leva upp till ett vuxet beteende.

Jag är så obeskrivligt glad för mina goa vänner, som alltid finns där omkring mej. En handfull vänner, som vet vem dom är, som jag alltid kan vända mej till.

Kram till alla er och Tack för att ni finns.

En tår av glädje och eftertanke föll på min kudde i natt. Tack för den. Kiss

 

Ingen kan säga det bättre än Bamse.

Var snälla mot varandra!

Å du om du inte gillar vad du just nu har läst, så är det ditt bekymmer. Du har fått möjligheten att läsa min dagbok en stund, så dom tankarna är mina, bara mina. Kanske är dom dina också, då värmer det i mitt hjärta.

// Birgitta Wink

 

Tags:

Kommentarer (2) -

Agneta
AgnetaSweden
2013-08-14 12:45:14 #

Tack för att du delar med dig av dina kloka tankar!
En stor kram!!!

Reply

jag
jagSweden
2013-08-14 16:33:56 #

Kram vännen.

Reply

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv