Måndag, tisdag & onsdag

by Birgitta28. augusti 2013 15:24

Hopps nu har halva veckan gått, någon som vet var den tog vägen?

Måndag, torka hundbajs. Iväg till apoteket och handla medicin till vad jag trodde då 1st hund.

Tisdag , torka hundbajs, upptäckte till min fasa att det inte va en som hade diarré på natten UTAN 3st. Inte konstigt det låg skit överallt. Det var bara och svepa in till stan (om man kan kalla Falkenberg eller som det numera är döpt till Wernersson city det, snarare en sovstad.) för att handla mer medicin.

Mea var lite trött efter nattens spingande på muggen, så hon drog sig undan på eftermiddagen. Hittade henne sittande långt in i rabatten med vintergröna växter.

 Pia-Lotta hämtade sin boll men ingen var pigg på att leka med henne.

Onsdag, skönt inget bajs under natten. En viss fördel när man slipper torka golv på nätterna.

Fick lite "husmors semester" så jag tog min cykel och trampade ut en stund.

Med ett leende på läpparna och lugn i hjärtat. Vi får ha våran natur som den är och slipper vinkraftverken runt knuten. Wink

Friden har vi fladdermössen att tacka för.

Första stopp, Ätraforsdammen. Den kändes höst trött och tyst idag.

Tills jag böjde på huvudet och tittade ner i vattnet. Där var det stormöte, Skäddarna hade höstsamling. Undrar vad som gör att 100 Skräddare samlas på en liten plätt, kanske vinden, strömmarna eller kanske tillgången på mat.

Denna grabben har skaffat sig ett skrovmål. Hur det nu gått till, en fluga!

Nästa stopp, blev vid vildapeln, den dignar av äpple. Förr om åren har hästarna tagit vara på all frukt. Älgar och rådjur tagit resterna. Men i år hänger frukten till ingen nytta. Inga hästar kvar i familjen, inga rådjur & älgar i skogen. Det ena kan jag erkänna jag är vållande till.

Varför har vi inga klövdjur i skogen?  Inga rådjur syns till, förutom den lilla bocken jag träffade för 14 dagar sedan. Inga älgar. Det enda vi ser är spåren efter vildsvinen som varje natt passerar över våran hästhage. Synd att jag är kvällstrött och lite lat, annars skulle jag använda mina sömnlösa nätter till att sitta i ett gömsle och fota dem. Skall under hösten se om det finns ett billigt kamoflage tält som jag kan köpa och ställa ut i trädgården, så småfåglarna vänjer sig och jag kan komma de riktigt nära i vinter.

Björnbär däremot har vi massor av. Satte mej en stund i lugn och ro och stoppade in några solmogna i munnen, det kallar jag att njuta av en sensommar dag.

Vilken underbar sensommardag det har varit i dag, byter gärna sådana här dagar mot vilken högsommardag som helst.

Kvällen avslutas vid våran lilla sjö. Stilla och liten ligger den i skogskanten, alltid lika ljummen att bada i och lika fridfull. Tack fladdermössen för att den får behålla sin tysta stilla natur.

Majstrollen är många på åkern.

Höstens färger kommer sakta smygande i skogen, kunde jag svamp skulle jag kunna berätta vad denna soppen heter. Förvillande lik en Karl-Johan men inte vet jag. Vackra är dom så dom får heta vad dom vill.

Kvällspromenaden kantas av majsfält.

Visst är det underbart med snälla grannar!

Tack snälla för den goda honungen, nu skall här njutas. Kanske finns nektar från min fina Helena i denna honungsburk.

Nu är kvällen kommen, hoppas att mina små vovvar får en lugn skön natt och slipper gå på toa. Därmed kanske jag kan sova hela natten för ovanlighetens skull

// Birgitta  Sealed

 

 

Tags:

Naturen

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv