Dan före dan.

by Birgitta22. december 2013 17:14

Wink Dan före dan e det idag????

Människan är ett konstigt släkte. Springer, stressar, köper prylar och ägnar sig åt en massa mer eller mindre underliga saker under några veckor i december.

Viss glädje har jag haft av det. Igår var vi och hälsade på vår stora kusin, Caesar heter han och är stor och röd.... Frågade matte när vi åkte hem om han, va den omtalade tomten?? Nej sa matte det va han inte....fattar inget Tomten skall ju vara stor och röd... va e felet? Hmmm kanske inte tomten har 4 ben det har ju kusin Caesar.

Flickorna såg en chans att briljera för honom. Man får ju skämmas för dom som dom bär sig åt, bara att dom träffar en snygging behöver dom väl inte skämma ut sig. Jag nöjde mej, att leka med honom, kolla in hans fåtölj, skita ner fönsterutorna i altan dörren och käka upp hans mattes strumpor. Något skall man väl få roa sig med när människan fikar, skrattar och bär sig åt.

Ja ouppfostrad?? Varför tänkte du det? Matte säger att det blir så, när man är minsta barnet i en barnaskara på 3. Hon om någon vet nog det.

En sak till. Jag skall kontakta Jämo så fort helgerna är över, eller skicka matte till hisspann. Hon e inte klooooook....

Här sitter vi och hör hur glad hon blir för en gris.

Citat: Jaaaa Tack, en gris, så glad jag blir.

Inte låter det så när hon kallar oss grisar. Hur många gånger har hon inte utbrustit "Herre gu... ni ser ut som grisar" inte är det glädje rop det inte. I det läget är det duschen som gäller för oss. Men när hon får en riktig gris då är det annan klang i skällan. Finns det någon som någon gång kan förklara för mej, hur den människan tänker?

I kväll är det uppesittar kväll. Säger matte och husse. Ja jag det innebär väl att jag får sitta ensam i min Scattkammare och flickorna sitter på sin kammare.

Matte och husse skall nog provsmaka skinkan, slappa i soffan och ta kvällen som den kommer. För nu kan det bli jul i detta huset, skinkan klar. Janson klar (vem e det nu då??) Sillen fixad  och klapparna klara.

Eller kanske kommer matte att leka lite med sin julklapp. Å då kanske det kommer ett litet julkort i morgon, vem vet.  Lämnar inga garantier.

// Scatto till vardags. Yllegårdens Cla-Coc Scatto när det är fest. :-)

 God Jul & Gott nytt år

                      Önskar

       P-L, Mea & Scatto med familj.

 

 

 

Tags:

Husdjur | Texter

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv