Äntligen

by Birgitta12. november 2015 17:47

Äntligen har jag kontakt med yttervärlden.

Här har hänt så mycket i valphagen sedan sista inlägget. Jag har, efter lång väntan, fått mitt Kennelnamn One Hands, så nu får alla valparna ett förnamn i stamtavlan.

Valparna har hunnit bli 7 veckor. Växer så det knakar. Följer loggboken och har ökat 10ggr sin födelsevikt, vilket innebär att dom väger från 2 kg - 3.3 kg. Alla valparna har fått sina namn och alla valparna har fantastiska familjer som väntar på dem.

Alla är nyklippta och avmaskade igen. Dom äter nu kött, filmjölk, rivna morötter och annat smått och gott. Tuggar kalvben och allt annat dom kommer över.

Detta är min lilla One Hands Iso hon kommer att kallas just Iso.

Detta är lilla One Hands Contrast som till vardags kommer att kallas Alba.

Våt och lite trött efter sin första promenad i skogen.

Denna lilla damen heter One Hands Zooma, till vardags kallar vi henne den röda tiken.

Som sagt vad vi har varit i skogen, åkt bil och är nu på äventyr i trädgården med pappa Scattis som nu tycker att dom är rätt så ok dom små liven.

Men vad har hänt med det vi inte ser.

Vecka 6-7 utvecklas rädslan hos valparna, det är då dom börjar reagera på farliga ljud, konstiga nya saker och kan vakna med ett ryck av ett nytt ljud. Mellan 6:e och 8:de veckan är nyfikenheten att utforska nya människor och hundar större än rädslan. Dom har nu börjat lapa vatten som en vuxen hund. Vid 7 veckor kommer dom in i den så kallade moder-ungekonflikten. Då får dom inte amma längre och tiken säger till på skarpen att nu räcker det. Från 6-7 veckor börjar valpen bli mer självständig och man ser dem oftare sova ensamma och ofta utanför sängen. Dom börjar också använda sin näsa för att hitta en ren och bra plats att kissa eller bajsa på. Vid 6-7 veckor är myeliseringen avslutad och man ser hur koordinationen liknar mer och mer den vuxna hundens.

Det var det från lådan idag.

Hoppas att jag klurat ut hur jag minskar korten, så jag kan lägga ut fler bilder i morgon. Inte lätt med ny data och nytt bildbehandlingsprogram. Det gamla var så enkelt och jag börjar bli lite för "gaggig" för att lära om. Ringer nog en vän och försöker få hjälp med detta.

Vill passa på och Tacka min goa vän Agneta som hjälpte mig att programmera och fixa till den nya datorn. Mot den ringa betalningen av lite vin och en massa valpgos.

Önskar er alla en fin kväll.

// Birgitta

 

Kommentarer (1) -

Kikki G
Kikki GSweden
2015-11-13 21:00:51 #

Så otroligt söt hon är lilla Iso!

Reply

Lägg till kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
Loading

Birgittas bildblogg

Välkommen till  min blogg.

Jag vill att du ska njuta av bilderna och kanske också fundera på de små ord jag skriver. Att fotografera är en stor hobby för mig och tror du att jag på något sätt kan hjälpa dig att ta bilder som du vill ha är du välkommen att höra av dig. Klicka på kontakt. 

De ständiga fotomodellerna är mina 4 lagotto Pia-Lotta, Scattis, Lisa & Humlan Det är många djur som får ställa upp när jag drar ut på fotouppdrag med min kamera.

Fotoreser till exotiska platser, är en stor glädje för mig. Björnar i Finland eller lejon i Afrika alltid lika kärt och spännande.

Jag driver också företaget En hand för din vän och om det kan du läsa mer om du klickar här eller på hemsidan i balken upptill.

Tycker du om det du ser eller läser, är jag JÄTTE glad om du skriver en liten kommentar.

Hittar du en bild du gärna vill ha är den naturligtvis till salu, pris enl överenskommelse. Beroende på vilken storlek och utskrift du vill ha. Levereras utskriven på Canvas eller fotopapper.

Återigen - välkommen till min blogg.

//Birgitta

 

 

 

 

Copyright: Text & bild: Birgitta Lindström
Inga bilder eller texter, får användas i något sammanhang, utan skriftligt godkännande.

Om korten används utan godkännande kommer en debitering att ske.

Arkiv